Tech

Így lehet letiltani a Facebookot

Persze adódik a kérdés, hogy miért jutna bárkinek eszébe letiltani egy számítógépen a világ legnagyobb közösségi oldalát?

Nos, legyen szó akár aggódó szülőkről, akik teljesen tisztában vannak azzal, hogy a jó öreg szobafogság mit sem segít majd csemetéjük tanulmányi eredményein, akár egy olyan házigazdáról, aki nem szeretné, hogy a bulija masszív facebookozásba fulladjon, néha tényleg le kell lőni a közösségi oldalt, és legtöbbször nem elég a verbális tiltás.

Meglepő módon nincs másra szükség, mint a minden Windowsban megtalálható Jegyzettömb – fontos, hogy az újabb Windowsok alól, a start menüből elérve a programot jobb klikkeljük, és a legördülő menüből rendszergazdaként indítsuk el.

Keressük meg a C:WindowsSystem32driversetc útvonalat, és a legördülő menüben módosítsuk a látható fájlokat txt-ről minden fájlra. Nyissuk meg a hosts nevű fájlt és az alján adjuk hozzá a 127.0.0.1 facebook.com sort, és mentsünk rá az eredetire.

Kész, a közösségi oldal addig nem lesz elérhető az adott gépen, amíg ez a sor a fájl alján szerepel – és természetesen ez nemcsak a Facebookkal működik, csak a letiltandó oldal címét kell módosítani. Fontos azonban, hogy a hosts nevű fájl csak akkor fog megjelenni, ha a rejtett fájlok láthatósága be van állítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik