Tech

Hogy miből készül a jövő laptopja?

Úgy tűnik, itt az ideje újragondolni, mi mindenre jó az üvegszálas műanyag.

Az Intel által meghirdetett Ultrabook nem kis kihívás elé állította a fejlesztőket és gyártókat, ugyanis azon túl, hogy modern és mégis olcsó laptopokat kell létrehozniuk, ezeknek vékonynak és könnyűnek kell lenniük.

A feladat nehéz, de nem lenne teljesíthetetlen, ha nem lenne gond az alumíniummal. A könnyű laptopokat ugyanis alumíniumból érdemes gyártani, viszont a fémből egyre nagyobb hiány van köszönhetően az Apple áldásos tevékenységének, aki saját laptopjait is ebből készíti.

Így viszont az olyan cégek, mint a HP vagy az Acer alternatívák keresésére kényszerülnek. Mivel az egyszerű műanyag túl vastag eredményt produkálna, a Digitimes értesülései szerint kipróbálnák az üvegszálas műanyagot.

S míg a képen is látható üvegszálas műanyagról senkinek sem jutnának eszébe laptopok, a gyártók egy olyan keverékkel szeretnének előállni, ami minden fizikai és esztétikai kritériumnak megfelel. Mivel azonban a puding próbája az evés, a borítás sikerét nem is annyira a látvány, mint a tapintás fogja eldönteni – lehet bármilyen szép ugyanis, senkinek nem fog kelleni, ha tapintása legalábbis nem kellemes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik