Tech

Megkezdődött a Blackberry-offenzíva

A Blackberry okostelefonokat gyártó Research in Motion érintőképernyős készülékek egész családjával indít offenzívát az iPhone és Android mobilok ellen.

Az okostelefonok területén úttörő múlttal büszkélkedő, de az utóbbi időben piaci nehézségekkel küszködő RIM egyszerre öt új modellt vezet be a világpiacra. A RIM az új telefonoktól várja piaci részesedése csökkenésének megállítását, ami azért következett be, mert “átaludta” az érintőképernyős telefonok térhódítását.

Az új modellek között még a klasszikus billentyűzetet megtartó Bold sorozat is érintőképernyővel rendelkezik majd. A Torch sorozatot pedig két új érintőképernyős készülékkel és egy kitolható billentyűzetes készülékkel újítja meg. Azt, hogy az új modellek elegendőek lesznek-e az Apple és az Android készülékek túlerejének megtöréséhez, majd az idő eldönti.

A bemutatás előtt álló modellek a Blackberry régi operációs rendszerének egy új változatával futnak. A Blackberry operációs rendszerét lassúbbnak tartják konkurenseinél, ami videófelvételek és zeneszámok lejátszására, valamint játékok futtatására is kevésbé van kihegyezve. Akinek azonban ez kevésbé fontos, annak a RIM javított internetes böngészési paramétereket ígér.

Az új Blackberry modellek augusztus végén jelennek meg a piacon, ezzel megelőzve az iPhone 5 ősszel várható bemutatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik