Tech

Gyilkosság Facebookkal

Fél évébe került az orlandói rendőrségnek, hogy kibogozza a digitális szálakat.

A nyomozásból immáron kiderült, hogy az egész történet azzal kezdődött, hogy a képen is látható Israel Nievest elhagyta barátnője és elkezdett randizni Jason Rodrigezzel. Ez utóbbi – már kapcsolatuk legelején – online megismerkedett egy Ty Ann nevű hölggyel, akivel számos e-mailt és SMS-t is váltottak, sőt videóbeszélgetéseket is folytattak.

Kapcsolatuk odáig fejlődött, hogy Ty Ann találkát javasolt, amibe Jason – annak ellenére, hogy már együtt volt valakivel – készségesen beleegyezett. Mikor megérkezett, nem találta se Ty Annt, se a házat, amiről szó volt, csupán a bosszúját véghezvivő Israel Nievest, aki a kocsi ablakán keresztül lőtte le a 19 éves fiatalt.

A rendőrség fél éven keresztül bogozta ki a virtuális szálakat. Kiderült, hogy a videóbeszélgetésen szereplő lány Nieves egy ismerőse volt, aki mit sem tudott a gyilkossági szándékról és jó mókának találta a végzet asszonyának megformálását, míg a Ty Annhez tartozó minden telefonszám és e-mail természetesen Nieves által volt kezelve.

S míg szerintünk egy olyan ember, aki az exének a jelenlegi párját hidegvérrel megöli, az az internet nélkül sem normális, mégis érdemes megemlékezni arról, hogy az internet lehetőséget biztosít a teljes névtelenségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik