Tech

Nincs több lájkolás tanár és diák között

Missouri államban augusztus 28-tól törvény tiltaná, hogy tanár és diák bármilyen közösségi oldalon kapcsolatban legyen egymással.

A nemrég elfogadott jogszabály a tanárok és diákok közötti kapcsolat tisztázására tesz kísérletet napjaink digitális világában, ahol az ember adott esetben nem is tartja meglepőnek, ha az oktatók és a nebulók ismerősnek jelölik egymást a neten – hiszen az offline életben is ismerik egymást. Missouri állam törvényhozása azonban a gyerekeket szeretné védeni, féltve őket a nem megfelelő kapcsolatok lehetőségétől.

Amennyiben lennének olyan tanárok, akik online, ráadásul valamilyen közösségi oldalon keresztül is folytatnák oktatói tevékenységüket, úgy azt a továbbiakban például egy nyilvános Facebook-oldalon tehetik meg, amelynek tartalmát bárki megtekintheti.

Amellett, hogy egyesek szerint a jogszabály alkotmányossági problémákat vet fel, legtöbben inkább arra kíváncsiak, hogy a törvény hatályba lépése esetén a jogalkalmazók hogyan fogják ellenőrizni az esetleges titkos kapcsolatokat. A Facebookot kényszerítenék rá arra, hogy felhasználói adatokat adjon ki vagy az internetet szolgáltató cégeket?

Egy csoport biztos, hogy örülhet az új szabályozásnak: az oktatók gyermekei, akik immáron a törvényalkotók támogatásával utasíthatják vissza apu vagy anyu jelölését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik