Tech

Mobiltelefon idősebbeknek

A Kyocera új eszköze épp azt a generációt szólítja meg, amelyet még nem feltétlenül ért el a mobilipar.

Bár valószínűleg mindannyian ismerünk egy-egy szupernagyit, aki különösebb gondok nélkül küzdötte le az információs forradalom kihívásait, a 65 év felettiek többségének – és ezt a lehető legnagyobb tisztelettel mondjuk – problémát jelenthet már egy “buta” mobil kezelése is, hogy az okostelefonokról ne is beszéljünk.

Mivel a japán társadalom mintegy ötöde tartozik ebbe a korosztályba, talán annyira nem meglepő, hogy az ottani illetőségű Kyocera egy kifejezetten az idősebb generáció számára fejlesztett mobillal rukkolt elő.

A Mi-Look éppen ezért a 2″ átmérőjű képernyőn kívül csak három nagy gombbal rendelkezik. A telefonálás lehetőségén túl az idősebbek gyors kommunikációját segíti a képen is látható zsinór, amelyet vészhelyzetben meghúzva tárcsázás nélkül lehet értesíteni a hozzátartozókat és gondozókat a bajról. A butított mobil egyéb képességei már a család nyugalmát szolgálják: a GPS segítségével folyamatosan tudják figyelni, hogy a telefon gazdája épp merre jár, míg a beépített lépésszámláló a pontos aktivitásról küld értesítést.

Az elsősorban 70 felettieknek szánt készülék szeptemberben kerül a boltokba és közel 50 ezer forintnak megfelelő japán yenért lesz kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik