Tech

Büszke magára a hamis Apple-bolt

Az utóbbi napokban világhírnévre tett szert a kínai Kunming városa, ahol egyből három olyan bolt is van, ami Apple-nek álcázta magát.

Míg szerdán – hozzánk hasonlóan – mindenki arról tudósított, hogy Kínában már nemcsak egyes termékeket, de teljes boltokat hamisítanak, addig csütörtökön már attól volt hangos az internet, hogy az egész kamu.

Nos, mára kiderült, hogy a hír tényleg igaz – a Wall Street Journalnak még egy nyilatkozatot is sikerült kicsikarnia az egyik alkalmazottból, amelyben büszkén vállalják hamisságukat.

Elmondásuk szerint arra büszkék, hogy bár hasonlóan a feketepiaci kereskedőkhöz, nekik sincs hivatalos engedélyük az eladásra, viszont szemben a feketepiaccal, náluk valódi Apple-termékeket lehet kapni. Ezen tevékenységükkel olyanok számára is lehetőség nyílik az almás cég prémium termékeihez hozzájutni, akik amúgy túl messze laknak az Apple négy, azaz 4 hivatalos viszonteladójától. Mindezt – a termékeket és a terméktámogatást is – ráadásul ugyanazon az áron adják, amin az Apple.

Jogsértés ide vagy oda, van ebben valami tiszteletreméltó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik