Tech

Digitális szaglászás: a szülők a legrosszabbak

Egy új kutatásból kiderült, hogy online jelenlétedet nem a gonosz hackerektől, hanem a legközelebbi hozzátartozóidtól érdemes félteni.

S míg véleményünk szerint egy ezerfős minta nem feltétlenül számít reprezentatívnak az internet teljes lakosságát tekintve, van egy olyan sanda gyanúnk, hogy sokkal több ember megkérdezése esetén is igen hasonló eredményeket kapnánk. Úgy tűnik, a digitális kor nem tesz jót a paranoiánknak.

A kapcsolatban élők átlag egyharmada mászott már bele kiszemeltjének online profiljába, de náluk rosszabb eredménnyel végeztek a házasságban élők, akik közül a férfiak 32, míg a nők 41 százaléka vallotta be, hogy párja tudta nélkül leste meg annak telefonját vagy postafiókját.

De a legrosszabbak a szülők, ahol az apukák 36, míg az anyukák 39 százaléka döntött már úgy, hogy csemetéjére ráfér némi titkos felügyelet. Ehhez kapcsolódóan 53, illetve 64 százalékuk válaszolta azt, hogy nem lenne gondja azzal, ha lehetősége lenne a gyerek pontos helyét ellenőrizni telefonjának vagy egyéb készülékének GPS-én keresztül.

A magunk részéről arra tippelünk, hogy valójában ezek az eredmények még az előbb leírtaknál is rosszabbak, sokan azonban a névtelenség ellenére sem merik bevallani digitális paranoiájukat.

Ti hogy vagytok ezzel? Bemásztatok már a párotok postafiókjába a tudta nélkül?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik