Tech

Ingyenes telefonálás az Androidon

Végre az Androidon is elérhető a Viber nevű alkalmazás, amivel WiFi-n vagy 3G-n keresztül lehet SMS-ezni és telefonálni.

Kapcsolódó cikkek

Az online telefonálás lehetőségeit tekintve a Skype legnagyobb riválisa végre bekerült az Android Marketbe is.

Aki nem hallott volna még róla, a Viber egy olyan app, amelynek elég megadnunk telefonszámunkat és beütni az SMS-ben kiküldött négyjegyű kódot, hogy egy életre elfelejtsük a szolgáltató percdíjait. Vagyis beszélgetéseinket nem a telefonhálózaton, hanem az adathálózaton keresztül bonyolítjuk le, ami – ha mi is és a hívást fogadó fél is rendelkezik WiFi-kapcsolattal – nem kerül semmibe.

A program annyiban különleges, hogy SMS küldésére és fogadására is alkalmas, vagyis folyamatos WiFi- vagy elég olcsó 3G-kapcsolat mellett tényleg jelentősen csökkenthető a telefonszámla. (Figyelem! Mindenki ismerje meg a telefonjához járó internetcsomagot, hiszen nem megfelelő feltételek mellett az online telefonálás akár sokkal drágább is lehet.)

Egyetlen hátránya, hogy a beszélgetések hangminősége még akkor is rosszabb lehet az egyszerű telefonáláshoz képest, ha mindkét fél a WiFi router mellől telefonál – azonban ez talán megbocsátható annak fényében, hogy stabil internetkapcsolat mellett az akksi lemerüléséig ingyen dumálhatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik