Tech

Digitálisan összetört szíve miatt perel

A történet két főszereplője Cheryl Gray (50) és Wylie Iwan (35) - élőben sosem találkoztak, a nő most mégis perre megy szerelmük miatt.

Cheryl és Wylie a Facebookon, pontosabban az ott található Mafia Wars nevű játékon keresztül ismerkedtek meg egymással és kezdetben minden csodásnak tűnt. Reggelente egynél több, míg munka után 3-8 órát töltöttek együtt a digitális térben virtuális küldetéseket teljesítve. Az élet szép volt és bimbózó kapcsolatuknak még összesen három gyermekük sem szabhatott gátat.

A problémák akkor kezdődtek, mikor Cheryl Michigenből Seattle környékére utazott volna egy valódi találka kedvéért. Megvette már a repülőjegyet, a helyszínen bérelt magának autót és szállást is, azonban Wylie az utolsó pillanatban meggondolta magát; azt mondta, találkozott valaki mással.

Ez persze még nem feltétlenül adna okot perre, azonban Cheryl – annak ellenére, hogy munkanélküli – “kapcsolatuk” alatt mintegy 1200 dollárt (cirka 220 ezer forintot) költött ajándékokra. Karácsonyi ajándék Wylienak és fiának, szülinapi ajándék és persze ajándék Valentin-napra is.

Az eset után Cheryl – mint minden rendes facebookozó – először egy csoportot indított, hogy kifejezze virtuális exe iránt érzett gyűlöletét, azonban ez sem volt elég, hogy haragja múljon: most 8000 dollárra perel, ami a kapcsolatba fektetett pénz és érzelmek összességét tekintve (számunkra legalábbis) nem tűnik ésszerűtlennek.

Wylie Iwan azóta már törölte facebookos hozzáférését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik