Tech

Ne csinálj semmit Japánért

De csak, ha van egy szabad perced.

Július 11-én volt pontosan négy hónapja, hogy bekövetkezett a hatalmas földrengés és az azt követő cunami okozta japán katasztrófa, melynek mérete megállította egy pillanatra a világot és a későbbiekben mindenkit rákényszerített arra, hogy újragondolja álláspontját az atomenergiával kapcsolatban.

A többezer emberéletet követelő tragédia elsődleges sokkjából a világ úgy tűnik, hogy már felocsúdott és kezdi elfelejteni a szörnyűségeket – épp ezt szeretné megakadályozni a Still for Japan névre hallgató honlap, amely legalább 60 másodperc figyelmet kér minden látogatótól.

Maga a honlap ugyanis be sem töltődik, ha nem ülünk egy teljes percig egyhelyben, ugyanis a billentyűzet vagy az egér bármilyen mozgatása leállítja a honlap betöltődését, amíg nem vagyunk hajlandóak megadni a digitálisan néma tiszteletet.

A honlap tehát pénz helyett figyelmet kér az internet lakosságától: elsődleges célja 180 ezer perc összegyűjtése, amellyel minden elhunyt, sérült, eltűnt, sugárfertőzött és otthon nélkül maradt személyről emlékezne meg. A szerkesztőség a 4488. percet adományozta a honlapnak, vagyis a világnak még 121 napnyi csenddel kellene adóznia, ami csak egyéniben tűnik soknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik