Tech

Randira hív a Facebook alapítója

Egy beszámoló szerint a Facebook-vezér lehengerlő módon cserkészi be birodalma leendő dolgozót.

Míg a világ bármely más pontján az állásinterjúk főleg irodai faggatózásból, tenyérizzadásból és kínos precizitással élre vasalt öltönyökből állnak, a Szilikon-völgyben értékelik a lazaságot. A völgy (pillanatnyilag) első számú lakója, Mark Zuckerberg pedig nemhogy értékeli, de egyenesen elvárja a bevállalós magatartást leendő alkalmazottaitól – legalábbis egy névtelenül nyilatkozó “szerencsés kiválasztott” szerint, aki tátott szájjal távozott a Facebook alapítójával történt találkozóról.

Míg a legtöbb cég elképesztő juttatáscsomaggal, rugalmas időbeosztással vagy lehengerlő irodai környezettel igyekszik megfogni a Szilikon-völgy fiatal zsenijeit, Zuckerberg állítólag rádob még egy lapáttal és tesz róla, hogy senki se tudja visszautasítani az ajánlatát. “Komolyan úgy éreztem magam, mintha egy randin lennék, az egész teljesen szürreális volt” – nyilatkozta a New York Timesnak az előbb említett névtelen fiatalember, mikor az interjú részleteiről kérdezték. Az egész hacacáré állítólag a Facebook főhadiszállás parkolójában kezdődött, amikor az épület helyett a kaliforniai vadon felé irányították. A felvételi elbeszélgetés pedig hegymászás közben zajlott.

“Azt mondta, hogy a pénz egyáltalán nem akadály, sőt a papírok már készen is vannak, elég csak visszamenni az irodába és már alá is írhatjuk, már ha szeretném az állást” – mesélte a fiatalember, akinek a beszámolójából az sajnos nem derült ki, hogy milyen képességekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki részt vehessen a milliódolláros Zuckerberg-túrán. Abból azonban, hogy nevének elhallgatását kérte, szinte biztosra vehető, hogy Zuck elérte, amit akart: a “randi” sikeresen végződött, a vadat becserkészte.

Nos, vagy a Közösségi Háló című film volt kamu, vagy Zuckerberg tanult egy-két trükköt az antiszociális harvardi évek óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik