Tech

Habbal hűlnek a trendi japánok

Az energiatakarékosság jegyében új trend terjed a távol-keleti szigetországban: légkondi helyett formázható hűtőhabbal küzdenek a kánikula ellen.

Az ötlet azonban egyáltalán nem új keletű, az Egyesült Államokban például már több mint egy évtizede ismert a testhűtés ezen technikája, azonban hasonlóan más innovációkhoz, míg az Államokban azóta is jórészt zárt ajtók mögött és gumikesztyűben fújkálják egymást a kutatók, Japánban már a nagyközönség számára is elérhetőek a hűtőhabok. Amióta pedig egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiatakarékosság, a japánok egymást túllicitálva akarnak hozzájutni a legújabb termékekhez.

A jelenleg az ázsiai piacon elérhető hűtőhabok és testpermetek skálája elképesztően széles, a Japan Trend beszámolója szerint pedig pillanatnyilag egy levegőre keményedő (ezáltal pedig formázható) hab a legnépszerűbb, amit a kókadozó japánok a tarkójuk vagy a csuklójuk köré tekerhetnek.

A termék iránti érdeklődés abszolút érthető, hiszen hordozható, kis helyen is elfér, bárhol használható, természetesen bőrbarát, ráadásul még környezettudatos is. Arról nem is beszélve, hogy hajlandóak lennénk pénzt is tenni rá, hogy mire itthon is találkozhatunk ezekkel a japán csodahabokkal, az instant lehűlés már Hello Kittys kiszerelésben is elérhető lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik