Tech

Twitteren tartott lakossági fórumot Obama

Új állomáshoz érkezett Barack Obama közösségi oldalakon folytatott kampányolása.

Április elején a Facebookon tartott élő eseményt, ezért várható volt, hogy a Twitteren is tiszteletét teszi az amerikai elnök.

A Twitter közlése szerint nem kevesebb mint 169.395 kérdés futott be az #AskObama kulcsszóval, s ezek közül közel 19 ezer a munkahelyteremtéssel, 15 ezer a költségvetéssel, 14.777 az adókkal, 8833 pedig az oktatással volt kapcsolatos. A Fehér Ház keleti termében 140 meghívott jelenlétében tartott eseményen az elnök végül 18 kérdésre adott választ, amelyek az askobama.twitter.com oldalon olvashatóak.

A videón keresztül is közvetített esemény keretében szó esett a terrorizmus elleni küzdelemtől kezdve az űrkutatáson és az ingatlanpiaci helyzeten keresztül több témáról. Nem voltak restek a republikánusok sem: a meghívott vendégek között ott volt John Boehner, a képviselőház elnöke, aki azt tudakolta az elnöktől, hogy mi a helyzet a munkahelyteremtéssel. Obama előbb tréfálkozott Boehner elütésein, majd komolyra fordítva a szót megvédte a munkahelyek teremtését célzó támogatásokat, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a képviselőház elnöke megérti e beruházások jelentőségét.

Obama 2008-as választási kampányának egyik jellemzője éppen az volt, hogy erősen használta az interaktivitásra építő világháló eszközeit, legyen szó a szimpatizánsok helyi szinten történő mobilizálásáról vagy a kulcsfontosságú adománygyűjtésről. Vagyis ahogy közeledünk a 2012-es választásokhoz, egyre gyakrabban találkozhatunk majd Obama nevével online.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik