Tech

A Google megfizetné a problémamegoldó képességed

A Google a közösségi oldala mellett szép csendben elindított egy másikat is, ahol az embert épp azért fizetik, hogy mások dolgába üsse az orrát.

A hétvégén indult Prizes.org oldalon egyelőre Facebook- vagy Twitter-hozzáféréssel lehet regisztrálni – de ugye kinek nincs legalább az egyik? – majd néhány okos ajánlattal vagy ötlettel pénzt keresni.

Az oldal alapvetése az, hogy emberek hajlandóak kis összegeket (10-50 dollárt, vagyis kb. 2-10 ezer forintot) felajánlani azért, hogy problémáikat – ami lehet egy születendő gyermek ötletes elnevezésétől kezdve egy olaszországi kiruccanás megszervezéséig bármi – valaki más megoldja.

Az ötletekkel rendelkezők elmondják a véleményüket, majd a közösség szavaz arról, kinek az ajánlata forintosodjon. Pontosabban dollárosodjon, hiszen a legjobbak az eredetileg felajánlott összeget megszerzik és a PayPal rendszerén keresztül képesek hozzáférni.

Amennyiben az embernek nagyon sok ideje van és legalább töri az angolt, csak ajánlani tudjuk. Azoknak pedig, akik amúgy is egész nap a Facebookon lógnak és ismerőseik életét oldják meg, gyakorlatilag talált pénz lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik