Tech

Frizbiként is használható táblagép

Nem, nem egy felokosított frizbiről van szó, bár biztos annak is lenne valamilyen gyakorlati haszna. Gyerekeknek készítettek tabletet.

Mivel a táblagépek igen egyszerűen kezelhetőek, ráadásul egy asztali géphez képest nagyon interaktívak, ideális szórakozást nyújthatnak a legkisebbek számára is. A probléma persze az, hogy nem nagyon van olyan szülő, aki a drágán beszerzett – és valljuk be, igen törékenynek tűnő – tabletét nyugodt szívvel rábízná egy bölcsisre, még akkor is ha a sajátjáról van szó.

Ezt a problémát küszöbölné ki az 5 colos érintőképernyővel rendelkező LeapPad, ami strapabíró kialakításának köszönhetően elvileg bármilyen gyermek bármilyen tevékenyéségét túléli.

Az augszuts 15-i megjelenéskor az eszközön 4 alkalmazás lesz, amit egy iTuneshoz hasonló online bolton keresztül továbbiakkal egészíthetünk ki. A gyártó mintegy 100 programot tervez piacra dobni, melyek mindegyike az interaktivitásra és a kreativitásra alapozza működését.

Működése persze nem annyira gyors és letisztult, mint egy iPad 2-é, azonban ebben az esetben talán nem is ez a cél. Ráadásul az a 100 dollár (cirka 20 ezer forint), amibe kerülni fog, felfogható a “felnőtt” tablet “gyerekbiztossá” tételeként is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik