Tech

A Linux pólóverseny nyertese

A képen is látható lufis pingvin alkotója szerint azt ábrázolja, hogy a Linux az utóbbi húsz évben hogyan szárnyal a konkurencia felett.

Még áprilisban írtunk arról, hogy immáron 20 esztendő telt el az ingyenesen elérhető szoftver születése óta, illetve mi is közzétettük azt a videóversenyt, amelynek célja a Linux történetének frappáns összefoglalása. Ez utóbbi még fogad pályázatokat, azonban aki ma jött rá arra, hogy nevezne a pólóversenyen, már ne vesződjön, megvan a nyertes.

Kim Blanche repülő pingvinjei őt a 20. évet megünneplő Linux konferenciára, míg alkotását a hivatalos pólóra repítették.

Nem szabad elfelejteni, hogy amennyire híres a Windows az átlagos felhasználók körében, a Linux annyira vagánynak számít a háttérben: a pingvin futtatja a honlapokat megjelenítő szervereket, ő viszi előre az űrkutatást és az űrutazást is, de logisztikában és a mobilkommunikációban is elengedhetetlen a szerepe. Gyakorlatilag keresve lehet csak olyan helyet találni az informatika világában, amit ne a Linux (valamely) verziója hajtana.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik