Tech

Bőrrák ellen véd az iPhone

Az Apple alkalmazásboltjában már elérhető a Skin Scan nevű program, amely állítása szerint ránézésre képes diagnosztizálni az anyajegyeket.

A bőrvizsgáló app fogja az iPhone kameráját, készít egy képet és alkalmazza a benne lévő algoritmusokat, hogy a bevizsgált anyajegy mérete, formája, színe és ki tudja még, milyen fizikai tulajdonságai alapján felállít egy diagnózist. Mivel a programot természetesen matek hajtja és nem egy bőrgyógyász bújik meg a telefonunkban, legrosszabb esetben is arra szólítja fel a felhasználót, hogy mihamarabb sétáljon át a legközelebbi SZTK-ba.

Ami azt jelenti, hogy ez az alkalmazás vagy valóban hasznos lesz az esetleges melanómák korai felismerésében, vagy minden használóját bőrgyógyászokat zaklató hipochonderré alakítja. A magunk részéről már kipróbáltuk – bevezető ára 5 euró – és egészen meggyőzőnek találtuk a működését.

Külön érdekessége, hogy a program a felhasználók földrajzi helyzetére is kíváncsi, vagyis megfelelő méretű felhasználói bázis esetén a későbbiekben világtérképet tud majd készíteni az emberiség anyajegyeinek állapotáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik