Tech

A Microsoft lehallgatná a Skype-beszélgetéseinket?

Erre utal ugyanis nemrég benyújtott szabadalmi kérelme.

Az internetes óriások napról napra tucatnyi szabadalommal árasztják el a világot, melyek egy része első ránézésre hülyeségnek tűnik (például mikor a Facebook levédette a “face” szót), és egy része valóban zseniális találmányokat vetít előre (mi ilyennek tartjuk az Apple hibrid kijelzőjét). Néha pedig akadnak olyanok is, melyeknél a sorok között kell olvasni.

Ez utóbbi kategóriába tartozik a Microsoft azon megoldása, amely harmadik félnek biztosítana arra lehetőséget, hogy titokban rögzítsen egy kommunikációt. Maga a kérelem nem szól a Skype-ról, azonban nem nehéz következtetni a nemrég megvásárolt programra.

A lehallgatási probléma ugyanis abból adódik, hogy míg a hagyományos telefonálás során a rend őrei és egyéb titkos ügynökök gond nélkül képesek fülelni, addig a VoIP technológiánál az eddig használt módszerek nem vagy nem megfelelően működnek. A Microsoft tehát az igazságszolgáltatás megkönnyítése érdekében módosítaná az adatfolyamot úgy, hogy lehetőséget biztosítson a feltűnés nélküli lehallgatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik