Tech

High-tech hotel New Yorkban

Hordár helyett robot fogadja a vendégeket, és ez csak egy a trendi Yotel szálló újdonságai közül.

Egyebek mellett bíbor fény, lüktető zene a felvonókban és gombnyomásra kényelmes ággyá változó szófa alapozza meg a 21. századi hangulatot. Ugyanakkor akadnak, akik visszahőkölnek az apró szobáktól. A 15,8 négyzetméteres helyiségeket ugyanis csupán némi eufemizmussal lehet a szokványos szállodai szobákhoz hasonlítani. A Yotel is inkább kabinnak nevezi azokat.

Ami nem csoda, hiszen repülőgép-tervezők alkották meg a belső teret, hogy minden centimétert praktikusan alakítsanak ki, méghozzá úgy, hogy az egész sokkal nagyobbnak tűnjön. A picurka asztal egyúttal éjjeliszekrény is, a fej fölött rögzített zuhanyrózsából pedig egy beállóba ömlik a víz, nincs zuhanykabin, ahogy minibár vagy hűtő sem.

A szállodaipar iPodjaként jellemzett Yotel négy éve nyitotta első hoteljeit két londoni reptérnél, majd egy amszterdami légikikötőnél. A hotellánc a repülőgépek helyhatékonyságát akarja ötvözni a japán kapszulahotelek modelljével.

A maga 669 szobájával 2002 óta a legnagyobb újonnan megnyílt New York-i hotel. Bevezető áron augusztusig 149-180 dollár között mozog az átlagos szobaár, azt követően 200-250 dollárra változik a tarifa. Akadnak ugyanakkor “luxuslakosztályok” is ezer dollár körüli áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik