Tech

Egyetlen kattintás számítógép és telefon között

Olyan korban élünk, ahol a legtöbb internetezőnek egynél több készüléke van, azonban az anyagok és munkák ezek közötti átvitele még mindig nehézkes.

Itt jön be a képbe a Deep Shot nevű program, amelynek segítségével az okostelefonnal elég a képernyőn lévő honlapot lefotózni és az pontosan ugyanabban az állapotában jelenik meg a mobilon. Ugyanígy, ha menet közben a mobilon találtunk valamit, de hazaérve már a gépen folytatnánk a munkát, úgy elég “visszafotózni” a telefon kijelzőjén lévő tartalmat a számítógépre.

Az ötlet zseniális és hála az égnek nem egyedülálló, azonban az eddigi próbálkozások mind megszorításokkal érkeznek. A Deep Shot példájánál maradva az első számú előfeltétel, hogy a szükséges szoftver minden készüléken telepítve legyen, melyek között a digitális mozgást el szeretnénk végezni. Másrészről ez a mozgás egyelőre csak olyan honlapokkal működik, melyek címsorában hosszú, az aktuális munkafolyamat azonosítására alkalmas URL helyezkedik el – például a Google Maps vagy a Yelp.

S bár az Apple a számítógép halálát jósolja, nem kérdés, hogy az asztali gépek az okostelefonok és tabletek ellenére még egy jó ideig velünk maradnak – ebben az esetben viszont valóban nem lenne haszontalan egy olyan kezelőfelület, aminek segítségével egyetlen mozdulattal lehetséges nemcsak egy honlap, de bármely digitális tartalom készülékek közötti szabad mozgatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik