Tech

Börtön járhat a facebookozásért

Facebook-bilincs(1024x768).png (facebook, bilincs, logó, )
Facebook-bilincs(1024x768).png (facebook, bilincs, logó, )

Csütörtökön nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában egy esküdtet, mert kapcsolatba lépett a tárgyalás vádlottjával.

Joanne Fraill elismerte, hogy a Facebookon csetelt a vádlottal, ezzel megsértette az eljárási szabályokat és miatta egy többmillió fontos per dőlt össze – a 40 éves nő az első ember, akit ilyen ügyben elítélnek.

A nő könnyekben tört ki a csütörtöki ítélethirdetéskor, ügyvédje azzal védekezett, védence megbánta tettét, és nem akarta aláásni a tárgyalást. Jamie Seward – az eredeti per alperesét – két hónapi felfüggesztett büntetéssel sújtották. Joanne Fraill úgy fogalmazott, együtt érzett a vádlottal, ezért kezdett csevegni vele a Facebookon, de azt is beismerte, hogy rákeresett Gary Knox-ra is, Jamie párjára és egyben az eredeti ügy másik vádlottjára.

A probléma abból adódik, hogy az angol jogrendszerben az esküdtek a per megítélésekor csak a tárgyalás során elhangzott és beszerzett információk alapján ítélkezhetnek. A dugába dőlt kábítószerper hatmillió fontba került az adófizetőknek. A bírónak fel kellett oszlatnia az esküdtszéket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik