Tech

A Facebook világhódító körútja

A Facebook világa (facebook, világ, Föld,)
A Facebook világa (facebook, világ, Föld,)

Ha közösségi oldalról van szó, világszerte már csak 8 legény van talpon e vidéken - 134-ből 119 országban a Facebook az első számú. Az iWiW is elesett.

Bár a legutóbbi statisztikák a terjedés lassulását mutatják, a 2004 óta működő Facebook, immáron lassan 700 millió fős felhasználói bázissal csupán egy maroknyi országban nem vette még át a vezetést.

Európában a nemzeti közösségi oldalak egyik utolsó bástyájaként a hazai iWiW 2010 októberében vesztette el a csatát és a világszerte még hadban álló 8 oldal sem tud majd ellenállni a Facebook-dömpingnek. Brazíliában a Google által üzemeltetett Orkut mindezidáig domináns helyzetben volt, de a számok és trendek alapján a holland Hyvesszel együtt fogja átadni az elsőséget.

A nemzeti vagy regionális oldalak egyébként nemcsak hogy az első, de a második helyet sem tudták megtartani, általánosságban – és nem meglepő módon – a Twitteré az ezüstérem. Egyetlen kivételként erősíti a szabályt Oroszország, ahol szó sincs ezekről a nyugati oldalakról, az elsőségért a V Kontakte (kapcsolatban) és az Odnoklassniki (osztálytársak) versengenek.

[katt!]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik