Tech

Alvásminőség-javító alkalmazás

Ha így a hét vége fele extra álmosnak érzed magad reggel és a kialvatlanság megakadályozásán gondolkodsz, olvass tovább.

Annak fényében, hogy életünk egyharmadát (elvileg) tudatlan állapotban kellene töltsük, (jobb esetben az ágyunkban) heverészve, pont azért, hogy a maradék kétharmadot aktívan és produktívan töltsük el, meglepőnek tartjuk, hogy annyira kevés alvással kapcsolatos termék és szolgáltatás van, és ennyire nincs alvással kapcsolatos trend és divat.

Ennek ellenére volt már korábban is az okostelefonok segítségével az alvásunkat elemző és javaslatokat szolgáltató eszköz, azonban – pont az előzőekben leírtak fényében – egyik sem terjedt el igazán. Persze valószínűleg az sem segített, hogy általában egy fejpántot kellett az alváshoz felvenni, ami – legalábbis nálunk – már önmagában is befolyásolná az alvás minőségét. És nem épp pozitívan.

Az általunk csak most felfedezett Lark rendszert ezzel szemben csuklóra kell kötni – így természetesen agyhullámokat nem olvas be, viszont igen szenzitív érzékelőinek köszönhetően egyrészről a legapróbb mozdulatainkat is azonnal regisztrálja, másrészről vibrációs ébresztőjével úgy tud minket az ébrenlétbe visszahozni, hogy senki mást nem ébreszt fel.

Az iPhone-ra küldött adatok alapján nem fog felállítani egy orvosi diagnózist – azonban biztos, hogy sokat segíthetnek az adatai, ha esetleg tényleg alvászavarral valaha orvoshoz kerülünk -, viszont láthatóvá teszi, hogy tényleg jól alszunk-e, avagy el kellene kezdeni megfontolni az olyan szabályokat, hogy a tévét érdemes lenne kivinni a hálóból, nem kéne enni, inni a lefekvés előtt néhány órával, meg úgy általában is, korábban kéne ágyba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik