Tech

A Facebook módosította az adatvédelmi beállításaid

Facebook fej (facebook, fej, logó, )
Facebook fej (facebook, fej, logó, )

Ha már itt tartunk, veled együtt még több millió felhasználóét, annak érdekében, hogy az automatikus arcfelismerés tényleg automatikus legyen.

Kapcsolódó cikkek

Először decemberben volt szó a közösségi oldal arcok iránti érdeklődéséről, de akkor még csak az amerikai felhasználók jutottak hozzá a lehetőséghez. Az elmúlt néhány hónap épp arról szólt, hogy a világ többi részében is elérhetővé tegyék az arcfelismerést, melynek célja a felhasználó életének megkönnyítése – mikor a feltöltött fotókon ismerőst szeretnénk megjelölni, a Facebook végigfut az adatbázison és ajánlatot tesz, hogy szerinte kik szerepelnek a képen.

Ahhoz azonban, hogy ezt hatékonyan és sikeresen tehesse, szükség volt arra, hogy a felhasználók adatvédelmi beállításai ezt lehetővé tegyék, aminek persze az a legegyszerűbb módja, ha a Facebook önkényesen átállítja az alapbeállítást.

S míg a magunk részéről nem ijedtünk meg a Nagy Testvér ezen lépésétől, nyilván vannak azok, akik nem szeretnék, ha mindenféle rendszerek automatikusan rájönnének, hogy ők szerepelnek fényképeken. A megoldás roppant egyszerű: a jobb felső sarokban lévő “profilom” menüpontban találjuk meg az Adatvédelmi beállításokat, majd kattintsunk a nagyjából középen található Testreszabás gombra. Itt tekerjünk le a “Mások megosztásai” rovathoz és a “Rólam készült fotók jelzése az ismerőseimnek” menüpontot megfelelően állítsuk be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik