Tech

A világ legfontosabb fénykép-megosztója

Twitter (twitter, logó,)
Twitter (twitter, logó,)

A Twitter szerint ha egy kép többet ér ezer szónál - egy hashtag többet ér ezer képnél.

A mikroblog oldal is elindította fénykép-megosztó szolgáltatását, ami első ránézésre nem tűnik nagy dolognak, hiszen van már ilyenből néhány, olyanok is, amik kifejezetten erre jöttek létre. Gondoljunk itt a Flickr-re vagy a Picasa-ra.

A Twitter fotó-megosztójának értékét, ugyanúgy ahogy a Facebooknál, az eredeti funkcióba történt ágyazás adja. Amíg a Facebookon azért nézegetünk fényképeket, mert meg vannak jelölve az ismerőseink, addig a Twitter esetében a hashtagelés (vagy az egyszerűség kedvéért címkézés) és a valós idejű adatfolyam a fontos.

A Twitter számos alkalommal bizonyította (gondoljunk a Japán földrengésre vagy Oszama bin Laden megölésére), hogy a leggyorsabb információ forrás, ráadásul a beszámolók nagy száma miatt az egyik legmegbízhatóbb is. És akkor most képzeljük el, hogy egy adott címke beütésével nem csak milliónyi 140 karakteres beszámolót érhetünk el, hanem ezernyi fényképet, de akár videót is – ráadásul valós időben.

Így ha – ne adja az ég, de – legközelebb történik valamilyen katasztrófa, már nem csak olvasni tudunk róla, de azonnal meg is tudjuk nézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik