Tech

Először konferenciázott a Google Budapesten

Google(1024x768).png (google, logó, )
Google(1024x768).png (google, logó, )

Az internet gazdaságra, üzleti életre és társadalomra gyakorolt hatása volt a téma, amit a különböző szakterületek véleményvezérei jártak körbe.

Egy ország versenyképességét a politika és a különböző vállalkozások együttműködése mellett a lakosság világhálóhoz való viszonya, az infokommunikációs technológiák tudatos használata határozza meg. Magyarország a globális versenyképességi mutatóban szereplő 139 ország közül jelenleg csupán az 52. helyen áll.

A Google ingyenes konferenciáján kiemelt szerepet kapott az oktatás, miután az internet az általános iskola szintjén is az információszerzés és az interaktív oktatás fontos platformjává vált. Az érdeklődök megismerhették azokat a netes eszközöket, amelyek az oktatásban tevékenykedőket segítik, az előadásokon pedig bemutatták azokat a praktikákat, amelyekkel a világháló oktatási médiumként használható.

A konferencia második felében az új megosztási csatornákról, a kulturális “termelés” fellendülését segítő alkalmazásokról is szó esett. A globális hálózat segítségével a művészek olyan utakat találhatnak a közönségük felé, amelyek akár még tíz évvel ezelőtt is elképzelhetetlenek lettek volna.

A konferencia résztvevői végül egy időkapszula megalkotásában segíthettek: kis üvegfiolákba tekert cédulákra írhatták, hogy miként képzelik el az internetet 2015-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik