Tech

A nőket nem érdekli a védekezés

A magyar internetezők jelentős része azt sem tudja, milyen vírusirtó van a számítógépén - míg a hölgyeket ez nem is érdekli.

A helyzet nem elkeserítő, de rózsásnak sem mondható: a heti rendszerességgel internetező felnőttek több mint fele gondosan frissíti, és az értesítéseknek megfelelően karbantartja a számítógépére telepített védelmi programokat. Ezzel szemben megközelítőleg harmaduk bár tisztában van legalább a szoftver nevével, de nem foglalkozik a frissítésekkel, 16 százalékuk pedig a számítógépe biztonságáért felelős program nevét sem tudja.

A vírusirtó szoftver karbantartásával kapcsolatban leginkább a nemek között mutatkozik eltérés: több mint 20 százalékkal több férfi figyel oda a védelmi beállításokra, mint nő, mialatt az internetező nők majdnem negyede vallotta azt, hogy semmit sem tud a vírusirtójáról.

Ráadásul mivel manapság a kártevők elsősorban nem rombolni, hanem adatot lopni és ezzel pénzt szerezni próbálnak, a fertőzött gépek tulajdonosai valószínűleg észre sem veszik a támadást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik