Tech

Internet nélkül is megy a Google?

Egyelőre csak házon belül tesztelik, de a nyár folyamán minden felhasználó számára offline is elérhető lesz a Google.

A Google és annak minden szolgáltatása – bármennyire jó, sőt, sokszor jobb az Office programcsalád egyes tagjainál is – egyetlen, viszont hatalmas Achilles-ínnal rendelkezik: a használathoz internetelérésre van szükség.

Most, hogy az internetes kereső már nemcsak az irodában, de az operációs rendszerek terén is támadást indított a Microsoft ellen, különösen fontos lesz, hogy offline milyen funkcionalitást lesz képes szolgáltatni. Mivel a Chromebook gyakorlatilag egyetlen böngészőablakból áll – Wi-Fi és beépített 3G ide vagy oda -, ha nem tudjuk nettel ellátni, nem lesz több egy levélnehezéknél.

A Google-nál okos emberek dolgoznak, és természetesen tisztában vannak ezzel, és éppen ezért egy ideje a Google offline használhatóságát próbálják megoldani.

A nyáron (első körben) a Gmail, a Google naptár és a Google dokumentumok válik internet nélkül is használhatóvá – természetesen a levelek és az elvégzett módosítások csak működő internetkapcsolattal szinkronizálódnak a felhővel, de amíg azt összehozzuk, lehet dolgozni.

Emellett a Chrome Web Store tele van olyan alkalmazásokkal, melyek nem igényelnek netet – például majdnem minden játék.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik