Tech

Röviden említhető ismerősök a Facebookon

A közösségi oldal rendbe rakta a @ jellel, bejegyzéseinkben említhető ismerősök problematikáját.

Az alapfelállás az volt – ha valaki esetleg lemaradt volna róla -, hogy a Facebook-bejegyzések írása közben lehetőség volt ismerősök, rajongói oldalak megmelítésére a kukac használatával.

Elég volt elkezdeni gépelni, hogy @BarátNeve és egy legördülő listából ki is választhattuk, hogy kit említenénk. Az említett neve kattinható volt (értelemszerűen az illető profiljára vezetett a link) és egyúttal értesült is arról, hogy megemlítették. A későbbiekben ez a funkció bevezetésre került a hozzászólások között is.

Az egyetlen probléma azzal adódott, hogy kizárólag az illető Facebookon megadott nevét lehetett így említeni. Ez a hazai felhasználók között nagyrészt azért okozott gondot, mert vannak, akik említésnél így keresztnév-vezetéknév sorrendben (vagyis fordítva) kerülnek be, ami nem a legszebb megoldás. Aztán persze vannak azok a felhasználók is, akik “poénos” neveit nem biztos, hogy említenénk.

Ezt a helyzetet oldotta fel most a Facebook azzal, hogy a bejegyzés megosztása előtt faraghatóvá tette az említettek nevét. Így alapesetben nem kell a teljes nevet (adott esetben fordított sorrendben) használni, hanem átírhatjuk akár egy becenévre is – az említés megmarad.

Köszönjük, Facebook.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Inside Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik