Tech

Hogy miért ne törd fel az iPhone-od?

Hallottál és gondolkodtál is már azon, hogy érdemes-e törni az Apple készüléked? Itt van négy érv ellene.

Azok, akik törik az iPhone-jukat, iPadjüket vagy iPod touchjukat azért tesznek így, mert az Apple által diktált működés kikerülésével ezek a készülékek a hivatalosnál is nagyobb potenciállal rendelkeznek; ez azonban számos fejfájásnak is lehet az okozója.

Ha ugyanis egy telepített alkalmazás tönkreteszi az eszközt, nincs kihez (Apple) fordulni a probléma megoldásához – persze az internet ki tud segíteni, de kevésbé tapasztalt felhasználók nem biztos, hogy értelmezni tudják a teendőket a zsargon miatt.

S míg az iOS operációs rendszer manapság azért egész hibanélkülinek mondható, a későbbiekben felfedezésre váró problémák megoldásához a frissítést az ember egy tört készülékre nem azonnal és/vagy nem olyan könnyen tudja telepíteni. Mivel minden ilyen frissítés után a telefont újra törni kell és az így telepíthető alkalmazásokat újra telepíteni.

Ráadásul a készülékek törése csak félig tudomány – félig művészet. Éppen ezért nem mindig sikerül vagy nem mindig úgy sikerül, ahogy az ember azt szeretné. S persze a telefont alaphelyzetbe tenni percek kérdése, az ettől elveszett anyagok visszamásolása (egy tömött telefonnál) akár órákba is kerülhet. Újra és újra. És újra.

Ha valaki azért menekülne a jailbreak világába, hogy ingyen juthasson hozzá programokhoz, ki kell hogy ábrándítsuk. A torrenten elérhető alkalmazások ideig óráig megfelelhetnek, de az igazán jó programok, amik képesek rendesen kihasználni a készülékekben rejlő potenciált drágábban érhetőek el, mint az Apple alkalmazásboltjában.

Összefoglalva tehát nyilván van az a csoport, akinek igenis megéri a jailbreak – azonban, ha kicsit is átlagos felhasználónak érzed magad, inkább hagyjad.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (lifehacker)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik