Tech

Facebook: mit szabad és mit nem?

Netikett-tippek kezdőknek és haladóknak.

Profilkép!
Ne felejts el felrakni egy felismerhető képet, pláne, ha a neved nem teljesen egyedi és azonnal felismerhető.

Ne nyaggass!
Természetesen mindenkinek megvan a maga érdeklődési köre, amiről úgy gondolja, hogy a világon nem lehet semmi érdekesebb. Azonban, ha túl vagy azon, hogy minden ismerősödet külön-külön is meghívtad egy eseményre, vagy felhívtad valami lájkolására, ne sértődj meg és ne legyél akaratos, ha esetleg azt kattintja, hogy nem érdekli.

Ismerd ismerőseid!
Csak azért, mert most regisztráltál, és látod, hogy mindenkinek 10-20-szor annyi az ismerőse, mint neked, ne kezdj el sorozatban jelölni boldog-boldogtalant. Te is kényelmetlenül éreznéd magad, ha borderline-idegenek jelölgetnének, és az sem jó, ha gyakorlatilag vadidegenek üzeneteivel van tele a falad.

Ne írj olyat, amit megbánsz később!
Gondold át, mit is írtál és hogyan is lehet értelmezni! Hallgass a józan eszedre, vagy talán holnap mindenki rajtad fog kuncogni a melóban. Rendben, megértjük, ezt ittasan kissé nehéz betartani, így ekkor inkább próbáljuk valami mással elütni az időt (vagy estére kiütni magunkat)!

Ne szívasd a barátaidat!
És ha már itt tartunk: az esti bulin ittasan történt kisebb-nagyobb baleseteket talán nem a legjobb azonnal megosztani. A vicces képek jöhetnek nyugodtan, kissé égő is lehet – már ha értik a tréfát és nem bánod, ha alkalomadtán majd vissza is kapod – de ne szívasd őket!

AJÁNLOTT LINKEK:

Mit NE csinálj a Facebook-on? (Technet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik