Tech

Már megint feltörték a Sonyt?

A PlayStation Network után a Sony egy újabb szolgáltatását volt kényetelen kikapcsolni: a Sony Online Entertainment már nincs online.

Míg a cég hivatalos közleménye szerint még az első (és egyetlen) törés teljes mértékű feltárása zajlik és ennek fényében állították le a másik hatalmas online tartalomszolgáltató rendszert, addig a nikkei.com információi szerint egy vadiúj kibertámadásról van szó, amelyről a Sony vasárnap szerzett tudomást.

Arra azonban maga a Sony is figyelmeztet, hogy a tolvajok (és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy egy vagy több bűncselekményről van szó) 12 700, az Egyesült Államokon kívüli felhasználó hitel- és bankkártyájának információit szerezte meg. A kiszivárgott infók között a kártya száma és lejárati dátuma szerepel, de a használathoz szükséges titkos kód nem.

A Sony arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy mivel a hackerek (valószínűleg) nem rendelkeznek minden szükséges információval ahhoz, hogy a felhasználóktól lopjanak, előfordulhat, hogy e-mailben vagy telefonon, a Sony alkalmazottjának kiadva magukat próbálnak a hiányzó adatokhoz hozzájutni. Fontos, hogy a Sony semmilyen körülmények között nem kérne telefonosan vagy e-mailben ilyen információkat, azonban az érintett felhasználókat természetesen személyesen megkeresik és értesítik az esetleges problémákról.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (BGR)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik