Tech

USB-tölthető kabát

Bizony egy olyan korban élünk már, ahol a szerencsésebbek eldönthetik, hogy a hűvösebb napokon bekapcsolják-e a dzsekijüket vagy sem.

Nem az első és egészen biztos, hogy nem is az utolsó a Columbia Sportswear “radiátorral” felszerelt Omni-Heat kültéri felszerelése – képünkön épp egy kabát, ami októbertől válik elérhetővé. A nem éppen olcsó ruhadarab 850 dollárért (cirka 170 ezer forintért) lehet a miénk, viszont cserébe elfelejthetjük a réteges öltözködést és az egyre vastagodó ruhaneműket.

A három fokozattal bíró kabát az Északi-sarkig nem fog elkísérni, de a cég és a kipróbálók szerint jelentős különbség érezhető a bekapcsolt és a kikapcsolt állapot között. A kabátot USB-n lehet újratölteni, aminek már csak az elképzelése is megállíthatatlan vigyort csal az arcunkra – de persze egyenesen 220-ról is megoldhatjuk.

Az ára mellett az egyetlen hátránya a design átgondolatlansága – az ember akkor sem biztos, hogy felvenne egy foszforeszkáló, LED-világítású kabátot, ha attól nem tűnne (a radiátorelemek miatt) pufibbnak a kelleténél.

Összefoglalva tehát van hova fejlődni, mi azonban már annak is örülünk, hogy valaki foglalkozik ilyen ruhák fejlesztésével, mivel így egyszer biztos, hogy használható és elérhető árú termékek jutnak el a nagyközönséghez.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik