Tech

Miért tartott 10 hónapig a fehér iPhone 4 megjelenése?

Igen, tényleg megjelent a repülő csillámpónik digitális verziója, a fehér iPhone 4.

Hogy mikor kerülhet a hazai felhasználók kezébe, az már részletkérdés; ráadásul aki igazán akart magának egy iPhone 4-et, az valószínűleg nem várt 10 hónapon keresztül arra, hogy kijöjjön a fehér verzió, pláne hogy senki sem tudta, mikor jelenik meg egyáltalán.

Ami sokkal izgalmasabb, hogy egyrészről így már legalább érthető, hogy miért volt idén ilyen későn a húsvét, másrészt az amúgy még mindig betegszabin lévő Steve Jobs számos interjú erejére visszatért az iPhone 4 beharangozására.

Ezekből kiderül az, amit a korábbiakban magyarázkodásként elvetettünk, hogy a fehér szín kikverése valóban problémásabbnak bizonyult, mint azt akár csak az Apple fejlesztői is gondolták volna. Ugyanis amellett, hogy a fehérnek olyan fehérnek kell lennie és mindenhol olyan fehérnek, amellett az is fontos volt, hogy ez a fehér az idő vasfogát is ki tudja kezdeni és mondjuk ne sárguljon. Ráadásul a mérnökök váratlan interakciót találtak a világosabb szín és a belső alkatrészek között, amit természetesen javítani kellett. És már csak hab a tortán, hogy mint ahogy a nagyon fehér embereknél, úgy a nagyon fehér telefonoknál is külön gondot kell fordítani az UV-védelemre.

Na ezek után kell még valakinek fehér iPhone?

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (All Things Digital)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik