Tech

Felhőbe burkolt külső merevlemez

A Hitachi bemutatta a világ első USB3.0-s külső merevlemezét, amelyhez személyes online tárhely jár.

Önmagában a Touro Mobile Pro hordozható meghajtó és a Touro Desk Pro külső merevlemez első ránézésre bár nagyon szimpatikus, az USB3.0-s kapcsolódási lehetőségen kívül semmi extrával nem kápráztat el minket. Második blikkre azonban kiderül, hogy minden egyes eszközhöz egy online tárolási lehetőség is jár. Magyarul az adatainkat kettős védelemben részesíthetjük – egyszer a kezünkben tartott meghajtón és egyszer a felhőben.

Az Egyesült Államokban a meghajtók már elérhetőek – az 1 terabyte-os kb. 26, a 2 illetve 3 terabyte-os verziók pedig 36 és 46 ezer forintért. S míg ennél olcsóbb eszközöket is találunk, az ár tartalmazza a felhőben található helyünket is. Ez utóbbi azonban nem meggyőző, mivel alapjáraton mindössze 3GB-ot ajánl fel a gyártó – amit elég a Gmail közel 8GB-os kapacitásához hasonlítani, amit ráadásul ingyen is megkaphatunk.

Összességében tehát egy érdekes kezdeményezésről van szó, azonban ha csak nem vagyunk notórius Hitachi-rajongók, hasonló megoldást lehet találni olcsóbban is.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (CrunchGear)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik