Tech

Duda az iPhone-ra

Egy tökéletes alkalmazás mindazoknak, akik tudni szeretnék, hogy mennyi idejük van még - vagy hogy hol hagyták a kocsit.

A teljes nevén “Honk – Park, Swipe to set Parking Meter Alarm and Find Your Car!” a parkolást segítő alkalmazások svájci bicskája.

Az első és legfontosabb funkciója, hogy parkolás után elég csak átsuhintanunk az ujjunkat a képernyőn és jegyzi, hogy mennyi időnk van még a parkolóóra következő obligát etetéséig. Ezt persze felírhatnánk a jegyzettömbbe is, azonban az nem kezd el csipogni – ráadásul többféle állítható módon -, ha el kell induljunk a kocsihoz, ha el akarjuk kerülni a büntetést. Ráadásul az iPhone egyszerű használata közben is láthatjuk mennyi időnk van még, hiszen az app logója fölé kiírja.

Másodsorban pedig arra is emlékeztet minket, hogy pontosan hol hagytuk a kocsinkat. Azok számára, akik ismeretlen környéken járnak, GPS-horgonnyal látja el a kocsit, hogy a térkép segítségével bárhonnan visszataláljunk. Ennél sokkal hasznosabb helymeghatározó funkciója azonban a fénykép, amivel képileg is rögzíthetjük, hogy a végtelennek tűnő és a GPS-t kizáró mélygarázs pontosan mely pontján álltunk meg. Valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már, hogy mire visszaindultunk, rég elfelejtettük az addig mantrázott parkolórész elnevezését.

Mindössze egyetlen dollárba kerül és mindenképp ajánlott azoknak, akik az előbbi problémákkal rendszeresen szembesülnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik