Tech

Digitális varázslás az Angry Birdsben

Az új Nokia C7-esek tulajdonosai csak közösen tudják majd legyőzni a tojásrabló disznókat.

Valljuk be, legtöbbünk számára az Angry Birds már nem nyújt újdonságot. Vannak madarak, vannak disznók (esetleg majmok és szezonális cuccok), s míg persze minden frissítésnél azonnal minden pályát három csillagosra kell teljesítenünk, a koncepció mégiscsak kimerülőben van.

A Rovio a Nokia C7-eseken előtelepített Angry Birds játékban azonban egy új és akár sok újdonságra is lehetőséget adó irányba indult el: az NFC felé. (Azok számára, akik lemaradtak volna róla, a Near Field Communication az az új, nagyon menő technológia, amivel a telefonokat elég közel tartani dolgokhoz – például bankkártyaleolvasó helyett elég a telefont odatartani, hogy fizessünk. Még csak lehúzni sem kell.)

Ugyanis az új Nokiákon egyes pályákat a játékos egymaga is lejátszhat, másokat azonban csak akkor nyithat meg, ha egy másik C7-essel összeérinti a telefonját és az NFC-technológia elvégzi a varázslatot.

Önmagában emiatt azonban egyik rajongó se váltson Symbianra, az NFC terjedésével eleget koccolhat majd mindenki mindenkivel – mérges madarak ide vagy oda.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik