Tech

Összeállt a Seagate és a Samsung

A napokban kiderült, hogy a Samsung a merevlemezgyárait eladná másfél milliárd dollárért - de ha nincs jobb ajánlat, akár csak egyért is.

A Seagate pedig nem sokat várt, kedden bejelentette, hogy lecsapott a Samsung halódó részlegére egy 1,375 milliárd dolláros (cirka 275 milliárd forintos) alku keretében.

A megegyezés legfontosabb pontjai szerint a Samsung merevelemezekkel kapcsolatos részlege beolvad a Seagate-be, míg ez utóbbiból jelentős részesedést nyer a Samsung, miközben a két cég között eddig fennálló szabadalmi egyezmények egy sokkal szorosabb és magasabb szintre lépnek.

Ez utóbbi magyarul azt jelenti, hogy mindaz a vagányság, amivel az utóbbi években a két cég próbálkozott vagy kikísérletezett, a gyártószalag végén már kombinálva fog megérkezni a felhasználóhoz. (Itt elsősorban SSD meghajtókra, NAND flashmemória-támogatásra kell gondolni.)

A lépés egyébként annak fényében logikus, hogy a konkurens Western Digital bejelentette a Hitachi Global Storage Technologies 4,3 milliárd dollár értékű felvásárlását.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik