Tech

Senki sem siratja a Google Videost

Ha valaki még emlékezne a Google Videos-szolgáltatásra, elkezdheti elfelejteni, mert végleg a Google YouTube győzött.

Azoknak, akik csak nemrég csatlakoztak az internethez vagy nem emlékeznének már 2005-re, abban az évben a YouTube és a Google Videos kemény versenyben állt egymással, melyben egyértelműen a YouTube állt nyerésre – persze a Google nem hagyta annyiban, és 2006-ban 1,6 milliárd dollárért (cirka 320 milliárd forintért) megvette a videómegosztó oldalt.

S míg a Google hozzájutott a világ legnagyobb és valószínűleg legjobb videoportáljához, saját videokeresőjével hirtelen nem tudott már mit kezdeni. 2009. májusáig kellett várni arra, hogy a felhasználók már ne tölthessenek fel ide videókat – át lettek irányítva a YouTube-ra, ahova immáron Google fiókjukkal is be tudtak lépni.

Újabb két év kellett, de a Google Videos arra a sorsra jut, amit – ha őszinték vagyunk magunkhoz – mindig is gondoltunk neki, vagyis bezárják.

Ha lenne olyan köztünk, aki nem költözött volna még évekkel ezelőtt át a YouTube-ra, április 29-ig van arra ideje, hogy a Google Videoson tartózkodó videóit átpakolja, mivel utána azok végleges törlésre kerülnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik