Tech

Használd a mobilod gyűrűvel

A Nokia egy mágneses gyűrűt fejleszt, amit az ujjunkon forgatva tudnánk irányítani a telefonunkat.

Az eddigi kutatások azt mutatták ki, hogy egy átlagos felhasználó egy 45 fokos elfordítást viszonylag pontosan képes elvégezni, ami azt jelenti, hogy a gyűrűnkön akár 8 virtuális menüpont lehet. Ezek a menüpontok pedig nem a klasszikus telefonkönyv, SMS-ek, stb. kategóriákba tartoznának, hanem akár egyénileg programozható, összetettebb parancsokat is rejthetnek az olyan egyszerűbb dolgoktól, mint az aktuálisan játszó zene szünetelése az egy fokkal nehezebb foursqaure-bejelentkezésig. A megfelelő forgatás után elég a gyűrűt a kézfejünktől némileg ellökni, hogy aktiváljuk a parancsot.

A mágneses gyűrű az általa kibocsátott mágneses teret használná ahhoz, hogy a képen is látható karkötőnek (nyilván ez végül ennél szebb lesz), hogy épp hogyan forog, a karkötő pedig ezt a mozgást értelmezve továbbítaná a telefonnak, hogy épp mit kell csináljon.

Az ötlet nem rossz, bár abban nem vagyunk biztosak, hogy nem lenne-e sokkal egyszerűbb csak elővenni a telefont, ha valamit akarunk tőle. Másrészről a karkötő jelenlegi külsején túl a gyűrű mágneses ereje is problémás lehet akár amiatt, hogy vonzana tárgyakat, akár amitt, hogy a bankkártyák és merevlemezek könnyen sérülhetnének.

De persze várjuk ki a végét.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik