Tech

Furcsa keverék Kínából

A kínai szórakoztatóelektronikai vásáron mutatkozott be az EraThink EraPalmja, ami valószínűleg maga sem tudja, hogy micsoda.

Ugyanis első és második ránézésre is egy kézi játékkonzolba oltott, netbookként használható Windows 7 tabletnek tűnik – vagyis mindent próbál felmutatni, ami manapság menőnek számít a piacon. A kérdés már csak az, hogy ez az egyveleg mennyire lehet sikeres?

Az 5 colos (800×480 pixeles) érintőképernyő alatt egy teljese QWERTY billentyűzet bújik meg, melynek aprócska billentyűiről a ’90-es években hódító menedzserkalkulátorok jutnak eszünkbe.

A játékkonzol gombjaiból mintha nem lenne elég – legalábbis mifelénk elterjedt játékok szempontjából – és távoli elhelyezésük csak azzal tűnik indokoltnak, hogy a hardver így tudott elférni a kasztniban. Ez utóbbi egyébként egy netbookra emlékeztet az Atom Z processzorral, az ethernet-, HDMI-, VGA- és USB-kimenetekkel. Az okostelefonokból pedig a 3G-t és a GPS-t örökölte.

Mindezek ellenére ez a “mindent bele” hozzáállás nem győzött meg minket arról, hogy ez a szerkezet van annyira sokoldalú, mint ahány készülékből áll.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Engadget)
További képek (Cloned in China)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik