Tech

5 éves a .eu

2006. április 7-én vált nyilvánosan elérhetővé a .eu végződés - 5 év alatt szűk 3,4 millió domainnév került regisztrációra.

S míg az EURid igazgatója hatalmas eredményként mutatja be, hogy a .eu végződés 5 év alatt a 9. legnépszerűbb domainvégződéssé vált, ha őszinték vagyunk, minden reklámkampány és szponzoráció ellenére sem vált olyan kedveltté és használttá, mint amennyire a tervezői remélték.

A 3,38 millió regisztrált honlapból 1,7 milliót 2006 áprilisában foglaltak le, ami azt jelenti, hogy az eltelt 5 év arra volt “csak” elég, hogy a neten az .eu végződések száma megduplázódjon.

S míg a nyers számok sikere vagy sikertelensége hozzáállás és szempont kérdése, valljuk be, mind a honlaptulajdonosok, mind a felhasználók még mindig előbb gondolnak a .com vagy a helyi, esetünkben .hu végződésekre.

Mindenesetre boldog születésnapot kívánunk és reméljük a legjobbakat – csak azért, mert valaki nagyon későn érkezik a bulira, még lehet annak a lelke. Bár lehet, hogy ez az .xxx domain terjedésére lesz inkább jellemző.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (TechCrunch)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik