Tech

Az új Explorer a legenergiatakarékosabb böngésző?

A Microsoft saját bevallása szerint az IE9 többek között az energiafelhasználás minimalizálásában is veri a konkurenciát.

Az állítását pedig egy Windows 7-et (mi mást?) használó Intel laptop segítségével támasztotta alá, amin számos teljesítménymérő tesztet végeztetett el az Inernet Explorer 9, Google Chrome 10, Mozilla Firefox 4, Apple Safari 5 és Opera 11 böngészőkkel.

Itt hívnánk fel számítógép előtt ülő olvasóink figyelmét arra, hogy a kérdés egyáltalán nem mellékes. Az egyes böngészők energiafelhasználása közötti különbség nemhogy perceket, de akár órákat is jelenthet a hordozható készülékek akksi-kapacitásának.

A Microsoft saját bevallása szerint ő nyert, szorosan mögötte pedig a legnagyobb konkurens, a Firefox 4 végzett. Nos, ahhoz, hogy tudományos igényű legyen a munka, természetesen több eszközön (laptopon, tableten egyaránt) és több operációs rendszeren kellett volna ezeket elvégezni, úgyhogy egyelőre annyit elhiszünk, hogy nagyon energiatakarékos, más kérdés, hogy felállhat-e a dobogó legfelső fokára.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik