Tech

Laptopgondok tavasszal?

Tippek azoknak, akik a jó időben a laptopot nem a természet szeretete, hanem azok napfényben való használhatatlansága miatt szokta otthon hagyni.

Az első és legkézenfekvőbb javaslat természetesen az, hogy ha ismerjük magunkat annyira, hogy szeretnénk a kertben/parkban, erős napfény mellett laptopozni, vegyünk olyan laptopot, aminek a képernyőjét ez nem zavarja.

Amennyiben ez egy új szenvedélyünk, avagy nincs lehetőségünk napfény-kompatibilis képernyőre váltani, még mindig vannak módszerek, amivel elviselhetőbbé, sőt akár kellemessé is tehetjük az élményt.

A józan paraszti eszünkre hallgatva az LCD tükröződését azzal tudjuk leginkább elkerülni, ha nem adunk neki napfényt: vonuljunk árnyékba és (egyelőre azért még nincs annyira meleg, úgyhogy) vegyünk fel fekete/sötét felsőt, hogy ne a legszínesebb vidám mintákat nézegessük a képernyőn a valódi tartalom helyett.

Ha barkácsolós kedvünkben vagyunk, akár le is cserélhetjük a képernyőt egy hiper-fényes Pixel Qi-re (egyelőre sajnos csak 10,1 colos méretben); vagy ha nem kívánjuk szétszedni a laptopot (megértjük) szereljünk rá napellenzőt. Biztos, hogy nem a leglátványosabb megoldás, de ha minden kötél szakad, nem is az esztétikum a lényeg.

AJÁNLOTT LINKEK:

További tippek (Origo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik