Tech

Kétszer annyian töltötték le az új Firefoxot, mint az Explorert

Azonban az erős kezdés ellenére is lassabban terjed a rókás böngésző 4-es verziója, mint a 3-as.

A szerda hajnaltól elérhető új változatra Észak-Amerikából 1,6 millió, egyedül Németországból 800 ezer letöltést regisztráltak – amivel a németek az egy főre jutó Firefox-szám aranyérmesei. A Firefox közel 7 milliós letöltéséhez képest az Internet Explorer 9-es verziójának végleges változatát egy nap alatt 2,35 millióan töltötték le.

A Microsoft tavaly szeptemberben mutatta be az új böngészője publikus béta verzióját, amely a legfrissebb hardverfejlesztésekhez igazodva egyebek mellett a weboldalakat is gyorsabban tölti le. Elterjedését azonban hátrányosan befolyásolja, hogy csak a Windows Vista és a Windows 7-es operációs rendszereken futtatható.

Ezzel szemben a Firefox 4 nemcsak a legfrissebb rendszerekre, hanem a Windows XP-t használó régebbi gépekre is telepíthető, ráadásul az Apple OS X, illetve a Linux-alapú operációs rendszereken is elvan.

A Firefox piaci részesedésének visszaeséséről többek között a Google Chrome terjedése is tehet – amely a Firefox 4 megjelenésével (valószínűleg pusztán véletlenül, de pont) egyidőben megjelentette 11-es verziójának új bétáját.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megérkezett a Firefox 4 – angolul (Mashable)
Milliókat érdekel az új Firefox – angolul (BBC)
7 millió letöltés az első 24 órában – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik