Tech

Összeáll a Paramount és a BitTorrent

Bizony, a Paramount mint a filmstúdió és a BitTorrent mint a program, amivel eddig a Paramounttól loptak.

A digitális kalózkodás egyik legnagyobb élharcosa most a The Tunnel című ausztrál horrorfilm kedvéért mégis összeállna a BitTorrenttel, hogy a DVD-megjelenéssel párhuzamosan május 19-én torrenten is elérhetővé váljon a film.

Hogy miért? Állítólag – legalábbis a stúdiónak ez a meggyőződése – a DVD tartalmazni fog olyan anyagokat, melyek annyira jók és hiánypótlók lesznek, hogy a torrentes verzió megnézése után mindenki legálisan is meg fogja venni a filmet.

A film nem kerül mozikba – sőt, egyelőre abban sem vagyunk biztosak, hogy a torrenten kívül eljut-e Magyarországra -, viszont ennek ellenére a torrentes verzió csak egy kóstoló, a DVD pedig alternatív végződésekkel szolgál.

A hagyományokkal szakító terjesztés másik eleme a film képkockáinak eladása. A rajongók egyes képkockákat vagy teljes másodpercnyi (25 képkocka) anyagot vehetnek meg kockánként egy dollárért. Ráadásul eddig már sikerült eladni 30 ezret, de 100 ezer még hátra van.

A megközelítés újdonsága dicsérendő, azonban azt csak a jövő dönti el, hogy az ötlet mennyire válik be. Például mi akadályoz meg bárkit abban, hogy a DVD megváráslása után az alternatív befejezéseket is feltegye a netre?

AJÁNLOTT LINKEK:

The Tunnel (imdb)
The Tunnel Movie (hivatalos Facebook oldal)
További részletek – angolul (Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik