Tech

Az Explorer minden verziója

A Windows minden verziójának telepítéséhez hasonlóan itt van 9 perc az Internet Explorer 9 veriziójának telepítéséről és működéséről.

Bármennyire hihetetlen, de bizony volt idő, mikor nem létezett a Microsoft szeretve utált és utálva szeretett világhírű böngészője. Sőt, amikor 1995 augusztusában megjelent az 1.0-s verzió még nemcsak hogy CSS-ről nem hallottak, de az azóta webfejlesztők szemében mélységesen lenézett táblás honlapok sem léteztek még.

Az egyszerű Mosaic klónként induló böngésző világhódító körútjának első állomása a ’90-es években oly népszerű Netscape böngésző kiszorítása volt, majd számos marketing és monopolista lépésnek köszönhetően egészen stabil dominanciára tett szert. Ezt csak az utóbbi néhány évben tudott kikezdeni a Mozilla FireFox és a Google Chrome.

Az alábbi videón egy-egy virtuális környezetbe telepítik és mutatják be a működését az Internet Explorer 1-től 9-es verzióját és vetik alá az Acid3 tesztnek, amely a böngészők internetes standardokhoz való viszonyulását méri egy 100-as skálán.

Ha más nem, ez a techno-kulturális körút 9 perccel közelebb hozza a munkaidő végét ezen csütörtöknek álcázott pénteknek.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (CrunchGear)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik