Tech

Tovább okosodik a Gmail

A Google levelezőrendszerének "laborjában" elkészültek az okoscímkék.

A Gmail tavalyi legnagyobb (választható) sikere a Fontos Levelek (Priority Inbox) volt, ami egy fordított spam-szűrőként megpróbálta kitalálni, hogy melyek azok a levelek, melyeket biztos, hogy fontos lenne elolvasnunk, még ha a napi levélkavalkád nagy részével nincs is időnk foglalkozni. A Priority Inbox emellett képes tanulásra és tanítható is – vagyis, ha valamit feleslegesen tart fontosnak, megmondhatjuk neki a sárga és szürke nyíl gombok megnyomásával.

A mostani újítás, melyet a Gmail Labsből tudunk elérni valami nagyon hasonlót csinál. Végigmászik a leveleinken és megpróbálja megállapítani a tömegesen és csoportosan érkező levelek forrását, majd megfelelő címkét hozzáadni.

Így például olyan új, színes címkékkel gazdagodhat a fiókunk, mint a “levlista”, “fórum”, stb. Így olvasás nélkül, már csak a színek alapján is egyből megállapítható, hogy honnan jött vagy milyen típusú levélről van szó.

Természetesen, mint a Fontos Leveleknél, itt is tanítható a Gmail, illetve a tevékenységünkből megpróbál magától is tanulni a minél jobb kiszolgálás érdekében.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (DownloadSquad)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik