Tech

iPhone-nal az iPad is olcsóbb lehet

Az iPad 3G lehetősége a folyamatos internet mellett 30-35 ezer forinttal magasabb árat jelent - ezt spórolhatjuk meg, ha már rendelkezünk iPhone-nal.

Akár a hazai, akár a nemzetközi kínálatot nézzük, akár a 16, akár a 64 gigabyte-os iPad-et, akár az iPad eredeti, akár a második generációs verziót, az összesre igaz: 3G-vel drágább, méghozzá 25-35 ezer forinttal (a szolgáltatótól függő havidíjról nem is beszélve). A 3G pedig adott esetben elengedhetetlen lehet, ha igenis szükségünk van arra, hogy mindenhol legyen internetelérésünk nemcsak az okostelefonon, de a vadi új táblagépünkön is.

Pedig ezt a felesleges pluszköltséget könnyen megkerülhetjük – és mégis folyamatos internet-eléréshez jutunk -, ha egyszerűen a WiFi-s iPadet választjuk és rendelkezünk már iPhone-nal.

Az iOS4.3 már állítólag magával hozza a személyes WiFi hotspot lehetőségét, de ha nem bízunk a pletykákban vagy nem tudunk várni, csak fel kell törjük az iPhone-unkat ahhoz, hogy telepítsünk egy ilyen programot. Az alkalmazás segítségével az iPhone-unk amúgy is létező 3G kapcsolata hirtelen WiFi nyelvre fordítódik le, amit pedig az iPadünkkel bármikor képesek vagyunk elérni.

Nem elegáns, de sokkal olcsóbb megoldás.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (Gizmodo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik